Voetreflexzonetherapie | Voetreflexzone massage
Voetreflexzonetherapie / voetreflex / voetreflexzonemassage is een natuurgeneeskundige behandelmethode die wordt toegepast bij lichamelijke of psychische klachten. De basisgedachte hiervan is dat handen en voeten reflexzones hebben die in verbinding staan met alle organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels.
Reflexzonetherapie werkt holistisch, dat wil zeggen dat ze ervan uit gaat dat lichaam en geest één zijn.
Voetreflexzonetherapie is gericht op het stimuleren van het zelf genezend vermogen van de mens. Door de reflexzones op de voeten volgens een bepaalde techniek te masseren, wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd. Hierdoor kunnen zuurstof en voeding het lichaam bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Blokkades in energiedoorstroming kunnen door deze voetmassage worden opgeheven en het zelf genezend vermogen, waar wij allemaal over beschikken wordt ingeschakeld.
Voor wie is deze therapie geschikt
Voetreflexzone / voetreflexzonemassage is voor iedereen. Voor mensen met stress om tot rust te komen. Voor mensen die een zoektocht doen om weer in balans te komen waardoor onduidelijke klachten kunnen verdwijnen. Bij mensen met spijsverteringsproblemen, waarbij ik ook nog de mogelijkheid kan bieden om een SKB test (bloedonderzoek) of darmscreening te laten doen voor meer inzicht en om tot een beter behandelplan te kunnen komen (zie hiervoor darmtherapie). Voor hormoonklachten, laag immuunsysteem en KNO klachten.
De behandelingen in mijn praktijk in Maarssen, werken ook erg goed bij kinderen. Ik geef ze ook vaak als huiswerk bepaalde punten mee die ze thuis kunnen masseren bij klachten.
Het is ook gewoon fijn om tot jezelf te komen en dan tijdens de therapie te kijken waar heen je wilt en wat je wil laten onderzoeken afhankelijk van de klachten.
In mijn praktijk Zomerland Natuurgeneeskunde in Maarssen is voetreflextherapie, voetreflex het uitgangspunt van de behandeling, deze kan aangevuld worden met PNEI en/of darmtherapie om het beste resultaat te bereiken. We bespreken dit alles tijdens de intake.